Menú
GEGANT

Drakofarra

Data Divendres 3 de novembre
Hora 22h
Lloc d'inici Plaça de la Catedral
Lloc final La Copa

La Drakofarra és un espectacle de carrer sobre la actualitat gironina organitzat per diables de l'Onyar i la Fal·lera Gironina. Per acabar aquest acte popular, la Bruixa de la Catedral serà l'encarregada d'invocar el drac de l'apocalipsi, el Beatusaure, per portar la festa a la Ciutat de Girona. El nostre drac, acompanyat pel Petit Drac Major i de la Bruixa de la Catedral, seran els encarregats d'espantar el mal que aquest any ha perseguit a la Ciutat de Girona i retornar l'alegria als gironins i gironines.

Un cop acabat l'espectacle, començarà un "Corre-xuixos" que travessarà el Barri-vell per arribar fins al punt neuràlgic de la festa, les barraques. 

*Esdeveniment col·laborador amb la Festa Major dels 4 Rius: La Briuxa ha de dir els versots, però el poble és l'encarregat de fer-los. Us demanem que escriviu un versot i ens l'envieu per Twitter o Instagram etiquetant-nos (@fgironina) i posant el hashtag amb el vostre riu (#onyar #ter #galligants #güell). Els versots seleccionats seran llegits per la Bruixa i puntuaran pel seu riu! Molta sort a tots! Teniu temps per enviar-los, des del 23 d'octubre al 29 d'octubre.

Format dels versots: Petita estrofa de 4 versos amb una rima encadenada (ABAB) i amb la voluntat de fer mofa o sàtira de l'actualitat.