Menú

Carlemany

L'emperador franc

Alçada 3,45 m
Pes 56 kg
Elements que l'identifiquen Orbe, Espasa, l'Escut de la ciutat, Corona, Anell i Barba
Ball Ball dels Gegants de Girona

Es varen construir el 1985. Aquestes figures representen una parella de reis, igual que el seu conjunt d’antecessors.

Tot comença quan la modista Anna Breva s’ofereix voluntària per refer els vestits dels gegants vells. L’ajuntament, aprofitant l’avinentesa, decideix construir una nova parella amb tècniques més innovadores, com la fibra de vidre i els cavallets d’alumini. S'encarregà el disseny a Carles Vivó.

En un primer moment, foren construïts al taller de Can Boter de Tiana. Això no obstant, no van acabar d’agradar al públic, la qual cosa va causar que els tallessin el cap i s’encarreguessin uns rostres nous a l’Escola de Belles Arts de Girona.

El 1993 es van batejar amb els noms de Carlemany, en record de l’emperador franc i Anna Gironella, en honor a la modista que els hi havia fet els vestits i a la torre més esvelta de la muralla de Girona, la Torre Gironella.

Actualment, els gegants que surten al carrer són unes còpies que es van fer entre el 1999 i el 2000 al “Drac Petit de Terrassa” i la rèplica del vestuari la va realitzar i regalar la Núria Brengaret.

El conjunt d'escuts, corones i objectes (orbe i l’espasa) d'orfebreria foren dissenyats per Carles Vivó i realitzats per l’artesà Ramon Boix.