Menú
GEGANT

Passejada amb els Capgrossos de Girona

Data Diumenge 29 d'octubre
Hora 16.30 h
Lloc d'inici Plaça de la Catedral
Lloc final Plaça del Vi

"Veniu veniu, apropeu-vos. No tingueu vergonya de tenir el cap tan petit". Així és com comença la passejada de la comparsa de capgrossos que va idear en Joaquim Pla Dalmau quan el 1963, les inundacions que va patir la part baixa de la ciutat es van endur riu avall la major part dels antics capgrossos.

La passejada conduïda per l'Esquivamosques ens va portant pels indrets de Girona d'on van sortint la resta de la nova comparsa de capgrossos.

Comencem a la plaça de la Catedral on l'Esquivamosques es presenta, continuant per la pujada de Sant Feliu on apareixen la Pericota que ve de buscar aigua de la font d'en Pericot de Sant Daniel i el Ballester que acaba d'adquirir unes sagetes del carrer Ballesteries. Al punt de trobada ens apareix el Mercader enllestint un préstec que ha fet al carrer Mercaders i a l'antic call jueu i l'Argentera que arriba tota enjoiada del carrer de l'Argenteria. A la Rambla, la Marieta de les Cols, provinent de la seva paradeta de verdures que té a la Rambla (antiga Plaça de les Cols) i el Merdisser que arriba de vendre fems als antics hortolans del Mercadal. Per últim i per completar la comparsa arribem a la Plaça de l'Oli on apareix el Ciutadà, antic jurat que acaba de sortir d'un palau del carrer dels Ciutadans i la Beneta, monja que ve del carrer de la Força, probablement d'algun convent prop de la Catedral.