Menú
LA MALETA PEDAGÒGICA

Cercavila de Titelles

El material que s’utilitza per realitzar-ho són: fulls o cartolines, colors o plastidecors, tisores o punxons depenent de l’edat dels infants, bastons plans de fusta o paper de vàter, cola blanca o silicona freda. El procediment que seguirem per muntar els titelles és el següent:

Procediment:

  1. S’escull el dibuix de la imatgeria i s’imprimeix.

  2. Es pinta la imatge escollida amb colors de fusta o retoladors seguint els colors de l’original. A l'apartat de Cercavila de la web en podem trobar imatges.

  3. Es retalla la imatge seguint les línees de color negre amb les tisores o els punxons depenent de l’edat dels infants.

Si s’ha utilitzat cartolina passarem al 5é pas directament.

  1. Plastifiquem la figura escollida i tornem a retallar la figura, però haurem de deixar una mica de marge.

  2. Hi ha varies opcions per crear els titelles:

  • La primera, consisteix en agafar la figura i enganxar-la amb cola blanca o silicona en un bastonet pla de fusta i deixar-la reposar durant uns minuts.

  • La segona opció és enganxar amb cola blanca o silicona la figura en un rotllo de paper de vàter. Aquesta serà més estable i podran jugar amb les figures com si fossin ninots. També ens hem d’esperar uns minuts perquè quedi ben enganxat (aquesta opció és més recomanable fer-la amb cartolina).

Durada aproximada: 1 hora.

Edat recomanada: A partir de 3 anys.