Menú

Beatusaurus

El drac de set caps

Alçada 4'16m
Pes 52'5kg
Llargada 2'64m
Amplada 0'97m
Ball Ball del Beatusaure i la Bruixa

Antigament a Girona hi havia hagut dos dracs, el Drac Major i el Dragolí. Ambdós dracs van desaparèixer l’any 1859 aixafats per l’ensorrament del sostre de la capella de Sant Miquel, situada a les dependències de l'Ajuntament de la ciutat. En record d’aquests dracs, la Fal·lera Gironina va decidir idear-ne un de completament nou, ja que no hi havia cap imatge que permetés recrear els dracs antics.

Aquesta bèstia està inspirada en una de les miniatures del Beatus de la Catedral de Girona, que il•lustra el text bíblic de l’Apocalipsi: el Drac de set caps i deu banyes que apareix en el foli 176(v.): Una representació del mal.

Va ser dissenyat i construït per Nuxu Perpinyà, en col•laboració d'altres membres de la Fal·lera.

El cap de dalt, el més gros, és de color vermell i està coronat per 10 banyes. Els altres 6, de color blanc i amb trets de felí, es reparteixen pel coll de la bèstia, cada un amb una caracterització pròpia. El de més amunt fa un llengot, un altre té una orella rosegada i el de baix està rugint, la boca oberta del qual serveix als portadors per veure-s’hi. El pelatge, de color negre cobert de taques blaves, camufla una gepa sobre el llom per on pot disparar confeti. La petita mida de la cua és una mofa del text bíblic que anuncia que, quan arribi la fi del món, la utilitzarà per escombrar els estels del cel.

Pot ser portat per una o dues persones. Es diu Beatusaure, tot i que també és anomenat “Beatus”, o  senzillament com el Drac. Cada any surt a passejar com a mínim en dues ocasions: per la diada de Sant Jordi i per Fires. El dia d’inauguració de Fires, a la plaça del Vi, realitza el seu ball de gala ballant al ritme de “Porrots”.

SEGUEIX LA FAL·LERA

FAL·LERA GIRONINA      info@fal-leragironina.cat    ·   Nota legal     LA COLLA  |   CERCAVILA  |   MALETA GEGANT DELS GEGANTS  |   ZONA JOCS  |   CONTACTAR

6TEMS COMUNICACIO INTERACTIVA